Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Amarige de Givenchy perfume review (#Gigi)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορεί να μυρίζει ο ρομαντισμός ή μήπως ο κεραυνοβόλος έρωτας ;
Η αισιοδοξία και η αριστοκρατία ;

Η Amarige νομίζω πως φτιάχτηκε για να συνοδεύσει όλα τα παραπάνω. Γεννήθηκε το 1991 για τον οίκο Givenchy από τον τοπ αρωματοποιό Dominique Ropion, γεννήτορα πολύ γνωστών αρωμάτων όπως του αγαπημένου μου Jungle L' elephant. Το όνομα του εμπνευσμένο από τον αναγραμματισμό της γαλλικής λέξης " Mariage ~γάμος ~ Amarige " και αυτό γιατί η φιλοσοφία του αρώματος αυτού είναι πως ξυπνά τόσο ισχυρά συναισθήματα όπως η ημέρα ενός γάμου. Όχι δεν είναι αποκλειστικά νυφιάτικο άρωμα. Το μπουκάλι του γεννημένο από τον ίδιο Hubert Givenchy εμπνευσμένο από μια μπλούζα που είχε σχεδιάσει για την μούσα του και μοντέλο των 90's Bettina Graziella.


Αν τα αρώματα χωρίζονταν σε οικογένειες νομίζω πως η Amarige θα ήταν ξαδερφάκι με την  Dolce Vita του Christian Dior και με το Paris του Yves Saint Laurent (γεννημένο από τον ίδιο αρωματοποιό).. Όχι δεν είναι ίδια αλλά σίγουρα ανήκουν στην ίδια κλίμακα.
Ας μπούμε λίγο πιο βαθιά στην καρδιά του αρώματος.


Γλυκά λευκά άνθη με μερικές ιδέες από ξυλώδη νότες και πουδρένιο τελείωμα. Μια αρωματική ορχήστρα που ξεκινά με ζουμερά λαμπερά φρούτα όπως ροδάκινο, δαμάσκηνο και πορτοκάλι, που συνοδεύονται από ευαίσθητα άνθη ποστοκαλιάς, βιολέτα και νερόλι (άνθη νεραντζιάς) και όλα αυτά στην πολύ γλυκιά τους εκδοχή.
Η καρδιά της νοσταλγική γεμάτη θελτικά αρώματα από χνουδάτες μιμόζες, ρετρό κόκκινα γαρύφαλλα, και εξωτικό υλάνγκ - υλάνγκ, ενώ το τελείωμα της μπερδεύει ζεστά ξύλα όπως σανδαλόξυλο , κασμίρ και βανίλια.



Κατά την γνώμη μου τα πιο ευδιάκριτα συστατικά της είναι η τουμπερόζα ή πολύανθος (tuberose) το υλάνγκ - υλάνγκ και η μιμόζα.
Υπάρχει και η eau de parfum έκδοση αλλά και η eau de toillette έχει πάρα πολύ καλή διάρκεια.

Ένα άρωμα σταθμός των 90's που εκφράζει απόλυτα τα λαμπερά συναισθήματα της ξεγνοιασιάς, την φινέτσα και την φωτεινή πλευρά της ζωής.

Μυρίστε την στην πρώτη ευκαιρία θα σας ταξιδέψει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου