Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Cabotine de Gres review (#Gigi)

   Κάπου στα μέσα του 1959 γεννήθηκε από την μαντάμ Alix Gres   ένα πολύ γνωστό άρωμα για την τότε εποχή  ονόματι Cabochard.

Cabochard promotion


 Στις αρχές των 90's ο αρωματοποιός Jean - Chlaude Delville ( δημιουργός του πολυαγαπημένου Organza Indecence ) αποφάσισε να φέρει στην αγορά την κόρη του Cabochard που θα ακούει στο όνομα Cabotine. Ένα άρωμα νεότερης γενιάς μοντέρνο για τα τότε δεδομένα, το οποίο θα διατηρούσε την κομψότητα και την αριστοκρατία του Cabochard.
Cabotine poster

 Δημιουργήθηκε με ενθουσιασμό και αγάπη αλλά ο προϋπολογισμός ήταν πολύ περιορισμένος, παρόλα αυτά έγινε ένα από τα πιο κλασσικά αρώματα της δεκαετίας του 1990.
  Προσδοκία του δημιουργού ήταν ένα άρωμα ελαφρύ αλλά μεγάλης διάρκειας κάτι το οποίο ήταν σχεδόν ακατόρθωτο.
   Μετά από χιλιάδες προσπάθειες η φόρμουλα βρέθηκε και το άρωμα κατατάχθηκε στην φλοράλ - αλδεΰδη κατηγορία. Ένα άρωμα διάφανο - πράσινο με αιχμηρές νότες από αλδεΰδες, ελαφρύ ευκολοφόρετο και ταυτόχρονα επίμονο στην διάρκεια του.


 Έφτασε να αγγίξει την επιτυχία ανεξάρτητα από την πολύ περιορισμένη διαφήμιση και τις μηδενικές προωθητικές ενέργειες. Η σύνθεση του αρώματος είναι βασισμένη στο ginger lilly ένα πλατύφυλλο λευκό λουλούδι που μεγαλώνει στα Ιμαλάια όρη σε πολύ δύσκολα σημεία και ύψη. Ανθίζει μοναχά μερικές εβδομάδες της άνοιξης και κάθε άνθος του ζει για λίγες ώρες, κάτι που το καθιστά απίθανο να συλλεχθεί και να αποσταχθεί. Το Cabotine είναι το πρώτο άρωμα που τα συστατικά του ανακατεμένα όλα μαζί αποτυπώνουν στο 100/100 την μυρωδιά του ginger lilly.

Madame Grés

  Πολυδιάστατο chypre άρωμα που παντρεύει φρούτα - άνθη - ξύλα και ανιμαλικές νότες .
Η κορυφή του γλυκιά αφού εσπεριδοειδή, ροδάκινο και δαμάσκηνο συναντούν κόλιανδρο και κάσια.
Η καρδιά του μια βόμβα λουλουδιών όπως γαρύφαλλο, πολύανθος, ίριδα, βιολέτα, φρέζια, τζίντζερ, γιασεμί, υάκινθος, πασχαλιά, υλάνγκ - υλάνγκ και τριαντάφυλλο.
Η βάση του ζεστή ξυλώδες να αποτελείτε από σανδαλόξυλλο, φασόλι τόνκα, κεχριμπάρι, musk, βανίλια, κέδρο, σταφίδα και μοσχογάλη .


Το μπουκάλι του σχεδιασμένο απο τον Thierry Lecoule και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά καπάκια.
 Η διάρκεια του είναι καλή για τις προσδοκίες του δημιουργού.
Κυκλοφορεί και σε eau de toillette και σε eau de parfum που στην eau de parfum εκδοχή του διαφέρει λίγο ως προς την αιχμηρότητα του γιασεμιού είναι πιο έντονο.

 Δυστυχώς όμως το άρωμα αυτό που κάποτε ήταν σταθμός και σήμα κατατεθέν των 90's πια είναι δυσεύρετο και άρχισε να δύει από τις αρχές του 2000. Πλέον δεν το βρίσκει κανείς εύκολα σε μαγαζιά παρα μόνο μέσω διαδικτύου.

    Μια ακόμα ρετρό μυρωδιά που είναι απαραίτητη στην συλλογή σου αν συλλέγεις αρώματα.
 Μετράει πολλές ομοιότητες με το αδικοχαμένο Tendre Poison του Christian Dior και με το Paris του Yves Saint Laurent !
                                  Μην το χάσετε !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου