Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Kenzo Jungle L' elephant perfume review

Ένα μοντέρνο οριένταλ άρωμα με ρετρό de ja vu ... 

  Μια σταγόνα του αρκεί για να ξεδιπλώσει την φύση που κρύβει μέσα του. Ας γνωρίσουμε το Jungle !


   Γεννημένο το 1996 από των  maître των αρωμάτων Dominique Ropion για τον οίκο Kenzo. Κατά την γνώμη μου ο Ropion σηματοδοτεί την χρυσή εποχή των αρωμάτων (80's - 90's) τότε που στην αγορά πρωτοεμφανίστηκαν αρώματα που χάραξαν την ιστορία τους βαθιά μέσα στα χρόνια και ακόμα και σήμερα κάνουν τρομακτικές πωλήσεις και άλλα αδικοχαμένα διαμάντια που η αγορά απέσυρε.  Είναι λυπηρό να βλέπεις ομογενοποιημένα αποσμητικά χώρου να αυτοαποκαλούνται αρώματα.
Jungle L' elephant 1996


   Αβίαστα το Jungle απέκτησε πολλούς θαυμαστές ενώ ταυτόχρονα πολλοί το μίσησαν. Άρωμα αγάπης μίσους που αν σκέφτεστε να το αποκτήσετε σίγουρα δεν προτείνω σε καμία περίπτωση τυφλή αγορά. Είναι απαραίτητο να το δοκιμάσετε.

  Ένα χρόνο αργότερα ο Kenzo λάνσαρε ένα ίδιας φιλοσοφίας άρωμα αυτή την φορά πιο φορέσιμο και πιο εύκολα κατανοητό. Υπήρξαν ενδοιασμοί για το όνομα στο οποίο θα άκουγε μιας και ο Kenzo δήλωσε πως και τα δυο αρώματα έχουν ίδια φυσιογνωμία. Έτσι ονόμασε και τα δυο Jungle με την διαφορά ότι το ένα ήταν η Elephant έκδοση ενώ το άλλο η Le Tigre. Η φήμη του Tigre δυστυχώς σβήστηκε γρήγορα και έτσι στα τέλη του 1997 διακόπηκε η παραγωγή του. Λένε πως ήταν  ίδια βάση με το Elephant αλλά σε πιο ελαφριά μορφή με μια χροιά εσπεριδοειδών.

Για να κατανοήσει κανείς το Jungle θα πρέπει να ζωγραφίσει εικόνες στο μυαλό του.
Σβήστε από τον νου σας δροσερά φρούτα, ανθισμένα λουλούδια, φρέσκες πράσινες νότες. Ξεχάστε ροζ κοριτσίστικα μπουντουάρ και μεταφερθείτε σε μια ινδική αγορά καρυκευμάτων.

Jungle Le Tigre 1997

  Για το άνοιγμα του σκεφτείτε μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα) καρφωμένα στην σάρκα ενός ζουμερού χειμωνιάτικου μανταρινιού βουτηγμένο σε μια χούφτα κύμινο. Σαν εκείνα τα μανταρίνια που βλέπουμε στις Χριστουγεννιάτικες πιατέλες. Ύστερα φανταστείτε κάποιο όμορφο κουμπωτό σκεύος φτιαγμένο από λουστραρισμένο κέλυφος καρύδας που μέσα του θα κρύβει ξερά φρούτα, κανέλες, αποξηραμένα πέταλα γαρδένιας συνοδευμένα από ένα μικρό ματσάκι γλυκόριζας και κόλιανδρο.
Το τέλος του μονάχα δυο λέξεις μπορούν να το περιγράψουν, κεχριμπαρένια βανίλια.


Ένα άρωμα βαρύ αιχμηρό στην αρχή αλλά πολύ γλυκό στο τελείωμα του, με διάρκεια τρομακτική και ένα χαρακτήρα που σε μεταφέρει πάνω στον ελέφαντα φορτωμένο με μπαχαρικά να τραβά τον δρόμο του μέσα στην ζούγκλα. Για τον Kenzo από ότι φαίνεται ο βασιλιάς της ζούγκλας δεν είναι το λιοντάρι, αλλά ένας ολόχρυσος ελέφαντας.

Εμπνευσμένο από την Ασιατική φύση του Kenzo αφήνει στο δέρμα έντονα και αισθησιακά ίχνη.
Το γιγάντιο μπουκάλι του με τον επιχρυσωμένο σχεδόν σιδερένιο ελέφαντα σχεδιάστηκε από τον Joel Desgrippes.


  Προσωπικά αγαπώ το Jungle, για κάποιους είναι αφόρητα βαρύ εγώ μυρίζω ένα πολύ elegant άρωμα. Ένα άρωμα μοναδικό που δεν μοιάζει με άλλο. Όπως είπε και μια λατρεμένη μου περφιουμίστα " αυτό το άρωμα δεν έχει καμία ομογενοποίηση ". Είναι μια μυρωδιά που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.
 
Kenzo Takada




Καθαρά χειμερινό άρωμα απαραίτητο μόνο για τις κρύες νύχτες του Δεκέμβρη.
Αν θέλετε να μυρίζετε μοναδικά δοκιμάστε το, αν πάλι δεν σας αρέσουν οι πιπεράτες μυρωδιές της κανέλας και του γαρύφαλλου μην μπείτε καν στον κόπο. Αυτό το άρωμα είναι μια πηγή από το νέκταρ δυνατών μπαχαρικών.

Ένα άρωμα που σε μερικούς προκαλεί πονοκεφάλους, εγώ μυρίζω κάτι πολύ αισθησιακό και ευαίσθητο.

Δοκιμάστε το δεν θα χάσετε !
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου