Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

TOP 5 PERFUMES (#Gigi)

Γεια σε όλους !!!

Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για αρώματα. Όσοι με ξέρουν καλά με χαρακτηρίζουν "άρρωστο" με τα αρώματα.Αλλά πριν ξεκινήσω θέλω να εκφράσω την άποψη μου για τις προκαταλήψεις "αντρικό άρωμα & γυναικείο άρωμα". Γιατί δηλαδή να χωρίζεται η μυρωδιά σε αρσενικό και θηλυκό;;; Γιατί να μην μπορεί ένας άντρας να μυρίζει βανίλια και μια γυναίκα σανδαλόξυλο;;; Εγώ δεν είμαι υποστηρικτής της άποψης αυτής διότι σε εμένα προσωπικά κάθονται καλύτερα τα γυναικεία αρώματα από ότι τα αντρικά.. Είναι θέμα γούστου; Είναι θέμα δέρματος; Θέμα pΗ;;;... δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, απλά μου αρέσουν τα γυναικεία αρώματα και το πως κάθονται πάνω στο δέρμα μου ! 
    Ας ξεκινήσουμε με τα 5 αγαπημένα μου αρώματα .

1. Eternal magic ( Avon)

  Ένα λουλουδάτο και πουδρένιο άρωμα . Στον πρώτο ψεκασμό εύκολα διακρίνεις νότες από βιολέτα, περγαμόντο και ροζ πιπέρι. Όσο το άρωμα κάθεται στο δέρμα σου αντιλαμβάνεσαι ροζ τριαντάφυλλο, ίριδα και μανόλια και οι βασικές του νότες είναι βανίλια και ξύλο κασμίρ. Είναι eau de toilette και η διάρκεια του είναι κανονική .. Σε εμένα τουλάχιστον κρατά 3 ώρες. Άρωμα για όλες τις εποχές και όλες τις ώρες  Ένα μικρό μυστικό ακόμα, είναι πιστό αντίγραφο του Lancome Hypnose οπότε οι θαυμαστές του ας το δοκιμάσουν και θα δουν την ομοιότητα! 
                                                                     



 2. Infinite Seduction (Avon)

 Ένα από τα υπεραγαπημένα μου αρώματα. Είναι ανατολίτικο - λουλουδένιο άρωμα. Στον πρώτο ψεκασμό εμφανίζεται έντονα σαγκουίνι, περγαμόντο και μαύρο πιπέρι. Οι μεσαίες νότες του αποτελούνται από λευκό πιπέρι και γαρδένια και οι νότες βάσης του από σανδαλόξυλο, βανίλια και δέρμα. Το φοράς απογευματινές ώρες ή και βράδυ γιατί είναι λίγο βαρύ. Ανοιξιάτικο πολύ γλυκό με τρομερό μπουκαλάκι ! Η διάρκεια του είναι καλή και είναι eau de toillete. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
                                                                           
                                                                           




 

3. Celebre Ice (Avon)

Φρούτα μπερδεμένα με λουλούδια. Μανόλια μαζί με ζουμερά φρούτα και εσπεριδοειδή , ορχιδέα και βιολέτα φλερτάρουν με τριαντάφυλλα και λευκά κρίνα ενώ βανίλια και βατόμουρα κλείνουν μια μαγευτική σύνθεση. Ένα άρωμα ανοιξιάτικο δροσερό με πολύ καλή διάρκεια που μπορείς να φορέσεις τις πρωινές η και απογευματινές ώρες. Να προσθέσω πως είναι μοναδική η ομοιότητα του με το J΄ adore by Dior. Ένα eau de toillete σε ένα πολύ γλυκό μπουκαλάκι.
     
                                                                          

4. Rare Pearls (Avon)

΄Πάμε σε ένα κομψό σοφιστικέ άρωμα με ένα εξίσου όμορφο μπουκάλι. Eau de parfum αυτή την φορά, με έντονη διάρκεια. Ένα άρωμα που συναγωνίζεται σε ομοιότητα το Pure Poison του Dior.
 Ανοίγει με ροδόξυλο, πιπέρι, δαμάσκηνο και μέλι. Η μεσαία νότα είναι μανόλια ενώ οι νότες βάσης είναι σανδαλόξυλο και πατσουλί. Βραδινό και βαρύ. Προτίμησε το το φθινόπωρο !
       
                                                                        


5. Rare Gold (Avon) 

Και τέλος πάμε στο πιο βαρύ άρωμα της συλλογής μου. Βάση του τα λευκά άνθη.
Ανοίγει με μανταρίνι, υλάνγκ-υλάνγκ και περγαμόντο. Συνεχίζει με έντονα άνθη πορτοκαλιάς, γαρδένια, γιασεμί και λευκά κρίνα ενώ οι τελικές του νότες είναι Κασμίρ, σανδαλόξυλο και βανίλια.
Ένα eau de parfum που κρατά πάρα πολύ με άρωμα που ξεχωρίζει ακόμα και σε club με καπνούς τσιγάρου (δοκιμασμένο). Αρκετά βαρύ, βραδινό και προτιμότερο τον χειμώνα. Στους περισσότερους θα θυμίσει το Amarige από Givenchy.
    
                                                                

   Αυτά ήταν τα TOP 5 αρώματα αυτόν τον καιρό.

                                                                   

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου